Håndballens venner ble stiftet 15. oktober 1988 i Arbinsgate 1 i Oslo.

Det første styret besto av:

Leder:
Yngvar Numme

Medlemmer:
Asbjørn Henriksen
Morten Hagenstuen
Terje Hegh
Kari Aagaard
Tove Almerud
Sverre Bleie
Knut M. Skjeldrum

Foranledningen til dannelsen var en meget vellykket tur til OL i Seoul. Det første ordinære årsmøte ble avholdt i Nidarøhallen 11. november 1989. Følgende styre ble der valgt etter innstilling av en valgkomité som besto av Turid Nordvold, Lasse Elton, Eva Skei og Thorbjørn Hinna.

Leder: Yngvar Numme

Administrativ ansvarlig: Knut Martin Skjeldrum

Økonomi ansvarlig: Asbjørn Henriksen

Informasjon/PR: Morten Hagenstuen

Distriktskoordinator: Tove Almerud

 

IHF-heder

I forbindelse med Sverigematchene i Oslo Spektrum fikk lederen i Håndballens Venner, Thorbjørn Hinna, – på vegne av gruppa – overrakt IHFs «Fan Diplom» fra EHF-president Tor Lian og NHFs generalsekretær Per Otto Furuseth.

– Det er alltid hyggelig å bli satt pris på, sier Thorbjørn Hinna. – Og enda hyggeligere blir det med tanke på at vi blir hedret for noe vi selv synes er kjempegøy å være med på! IHF roser den entusiastiske gjengen i sin begrunnelse, og påpeker hvilken støtte de representerer for sine norske landslag, i tillegg til den stemningen de skaper for alle andre som er tilstede. De legger heller ikke skjul på at gruppa fremstår på en måte til etterfølgelse, i skarp kontrast til mye av det man opplever av feilslått støy og tribunebråk i deler av den internasjonale idretten. Heldigvis er håndballen en av de «snilleste i klassen» i så måte, og Håndballens Venner har all grunn til å være fornøyd med sin posisjon i andre folks bevisshet.

Norsk håndball benytter anledningen til å takke for både gleden, entusiasmen og lydnivået og ber om at rekrutteringen blir ivaretatt. Når Håndballjentene våre hvert eneste år fornyer et lag i verdensklassen og Håndballgutta nå ser ut til å klare det samme, håper vi også på kontinuitet i Håndballens Venner.

Kilde: HåndballMagasinet / Per Søderstrøm

 

 

Intervju med Asbjørn Henriksen

I forbindelse med 25 års-jubileet for Håndballens Venner i Serbia 2013 ble Asbjørn Henriksen intervjuet av leder Karin Singstad.

 

 

 

Bjeller til glede og irritasjon.

Kubjeller har nesten alltid vært med i bagasjen til Håndballens Venner - på reise jorda rundt og til alle kontinenter.

Et "øredøvende instrument" som skal støtte laget i kampen om medaljene.

Noen ganger har arrangørene til og med nektet våre supportere å ta dem med inn på arenaen.

Under EM for damer på Balkan i november 2022 ble bjellene dessuten en stor "snakkis" i danske medier.

 

 

 

 

 

 

 

Medieoppslag under EM i Slovenia 2022

 

VG 15. november 2022

Dagbladet 15. november 2022

 

 

Gave til Nora Mørk

 

Hun ble kåret til verdens beste spiller i 2021. For denne prestasjonen fikk hun ei  bjelle med inskripsjon fra Håndballens Venner.

Denne satte hun så utrolig stor pris at hun tok den med seg på seierspallen under premieutdelingen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Håndballens Venner 25 år 

 

 

Jubileumsfesten ble feiret på en hyggelig restaurant ved Donaus bredder i forbindelse med VM i Serbia 2013. Lokalet ble pyntet opp med flotte blomsterdekorasjoner gitt av Asbjørn Henriksen.

 

 

 

 

 

Flere av våre medlemmer har deltatt på mange turer for å gi sin støtte til både håndballjentene og håndballguttene. Medlemmer som har deltatt på minst 25 turer fikk utdelt en utmerkelse.

FØLGENDE MEDLEMMER FIKK DENNE UTMERKELSEN:

Asbjørn Henriksen, Torbjørn Hinna, Henrik Lode, Ernst Erlandsen, Liv Berger, Sigvard Magelssen, Marit Stene og Grethe Julie Aas. Vi gratulerer!

 


                   Jubileumskaken

 

 

 

 


Det var Håndballens Venner som spanderte denne kvelden på sine medlemmer. Festmiddagen besto av en 3-retters middag inkl. drikke: Husets lokale forrett, Miks av kylling- og kalvefilet med season’s salad, Ostekake og kaffe.Jentene ble dessverre utslått i kvartfinalen, men dette la ingen demper på festen vår. I kveld skulle vi feire oss selv! Meget koselig at landslagsjentene Silje og Sanna Solberg kunne stikke en tur innom for å kaste glans over vårt arrangement.

På bildet: Leder Karin Irene Singstad sammen med Sanna og Silje Solberg