Håndballens venner er supporterklubben til norges landslag i håndball for kvinner og menn.

Håndballens Venner er…

…alltid til stede
…engasjerte
…inkluderende
…unge og gamle
…seriøse og gale
…fellesskap på sitt beste
…din trofaste reisepartner
…100% for håndball!

100%

Som medlem i Håndballens Venner får du anledning til å reise til de store mesterskapene sammen med andre håndballentusiaster.

Styret

Vår historie

Håndballens venner ble stiftet 15. oktober 1988 i Arbinsgate 1 i Oslo.
Det første styret besto av:

Leder:
Yngvar Numme

Medlemmer:
Asbjørn Henriksen
Morten Hagenstuen
Terje Hegh
Kari Aagaard
Tove Almerud
Sverre Bleie
Knut M. Skjeldrum

Foranledningen til dannelsen var en meget vellykket tur til OL i Seoul. Det første ordinære årsmøte ble avholdt i Nidarøhallen 11. november 1989. Følgende styre ble der valgt etter innstilling av en valgkomité som besto av Turid Nordvold, Lasse Elton, Eva Skei og Thorbjørn Hinna.

Leder: Yngvar Numme

Administrativ ansvarlig: Knut Martin Skjeldrum

Økonomi ansvarlig: Asbjørn Henriksen

Informasjon/PR: Morten Hagenstuen

Distriktskoordinator: Tove Almerud

25-årsjubileum

Jubileumsfesten ble feiret på en hyggelig restaurant ved Donaus bredder i forbindelse med VM i Serbia. Lokalet ble pyntet opp med flotte blomsterdekorasjoner gitt av Asbjørn Henriksen.

Flotte blomster til Håndballens Venner 25års jubileum

Flotte blomsterdekorasjoner gitt av Asbjørn Henriksen

Asbjørn Henriksen har vært en meget engasjert person i HV i mange, mange år! I denne forbindelse dro vi hjem til ham og fikk laget et intervju om historien til Håndballens Venner. Dette intervjuet ble presentert på storskjerm for våre medlemmer og mange fikk tårer i øynene.

Her kan du se intervjuet med Asbjørn Henriksen


Det var Håndballens Venner som spanderte denne kvelden på sine medlemmer. Festmiddagen besto av en 3-retters middag inkl. drikke: Husets lokale forrett, Miks av kylling- og kalvefilet med season’s salad, Ostekake og kaffe.

Jentene ble dessverre utslått i kvartfinalen, men dette la ingen demper på festen vår. I kveld skulle vi feire oss selv! Meget koselig at landslagsjentene Silje og Sanna Solberg kunne stikke en tur innom for å kaste glans over vårt arrangement.

Leder Karin Irene Singstad sammen med Sanna og Silje Solberg

Leder Karin Irene Singstad sammen med Sanna og Silje Solberg

Flere av våre medlemmer har deltatt på mange turer for å gi sin støtte til både håndballjentene og håndballguttene. Medlemmer som har deltatt på minst 25 turer fikk utdelt en utmerkelse.

Følgende medlemmer fikk denne utmerkelsen:

Asbjørn Henriksen, Torbjørn Hinna, Henrik Lode, Ernst Erlandsen, Liv Berger, Sigvard Magelssen, Marit Stene og Grethe Julie Aas. Vi gratulerer!

Tildeling av utmerkelser

Tildeling av utmerkelser

To medlemmer vant hver sitt gavekort som kan benyttes på turer med HV, disse ble trukket ut gjennom loddtrekning. Astrid Gjerstad og Bjarne Jakobsen ble de heldige vinnerene.

Astrid Gjerstad var en av de heldige vinnerene av gavekort

Astrid Gjerstad var en av de heldige vinnerene av gavekort

 

Jubileumskaken

Håndballens Venner 25år

Jubileumskaken

IHF-heder

I forbindelse med Sverigematchene i Oslo Spektrum fikk lederen i Håndballens Venner, Thorbjørn Hinna, – på vegne av gruppa – overrakt IHFs «Fan Diplom» fra EHF-president Tor Lian og NHFs generalsekretær Per Otto Furuseth.

– Det er alltid hyggelig å bli satt pris på, sier Thorbjørn Hinna. – Og enda hyggeligere blir det med tanke på at vi blir hedret for noe vi selv synes er kjempegøy å være med på! IHF roser den entusiastiske gjengen i sin begrunnelse, og påpeker hvilken støtte de representerer for sine norske landslag, i tillegg til den stemningen de skaper for alle andre som er tilstede. De legger heller ikke skjul på at gruppa fremstår på en måte til etterfølgelse, i skarp kontrast til mye av det man opplever av feilslått støy og tribunebråk i deler av den internasjonale idretten. Heldigvis er håndballen en av de «snilleste i klassen» i så måte, og Håndballens Venner har all grunn til å være fornøyd med sin posisjon i andre folks bevisshet.

Norsk håndball benytter anledningen til å takke for både gleden, entusiasmen og lydnivået og ber om at rekrutteringen blir ivaretatt. Når Håndballjentene våre hvert eneste år fornyer et lag i verdensklassen og Håndballgutta nå ser ut til å klare det samme, håper vi også på kontinuitet i Håndballens Venner.

Kilde: HåndballMagasinet / Per Søderstrøm

IHF-heder

Sponsorer